Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 90 let založení SDH v Hostěrádkách-Rešově

90-let-sdh-088.jpgV sobotu 7.května 2011 jsme oslavili 90 let založení našeho sboru dobrovolných hasičů v Hostěrádkách-Rešově a zároveň uctili památku všech zesnulých hasičů.

V sobotu 7.května 2011 jsme oslavili 90 let založení našeho sboru dobrovolných hasičů v Hostěrádkách-Rešově a zároveň uctili památku všech zesnulých hasičů.

Oslavy začaly v 10.00 hod příjezdem pozvaných hostů z okolních sborů, ale i vzdálených sborů z Prusinovic a Malženic(Slovensko), starostů z okolních obcí, funkcionářů okresu i kraje v čele s ředitelem HZS Jihomoravského kraje plk.Jiřím Pelikánem.

90-let-sdh-i--39-.jpg
Na hasičce se podávalo malé občerstvení a vyčkávalo se na 11.00 hod, kdy starosta našeho sboru Slavomír Bell oficiálně zahájil oslavy 90 let založení našeho sboru. Následovala Mše svatá, kterou sloužil opat Marian Rudolf Kosík, který také popřál mnoho úspěšných návratů členům naší zásahové jednotky a požehnal našemu novému zásahovému vozidlu Lada Niva, které je zároveň určeno pro potřeby obce.

Po Mši svaté následoval slavnostní průvod obcí s prapory k pomníku zasloužilých hasičů, kde promluvili přítomní kněží i starosta našeho sboru o založení našeho sboru a úctě ke všem již zemřelým hasičům, kterým je věnován pomník a socha sv.Floriána. Položením kytice a věnce k pomníkům jsme uctili památku zemřelých zakládajících členů našeho sboru i všem ostatním zesnulým hasičům.90-let-sdh-047.jpg

Slavnostní průvod pokračoval od kapličky k sálu, kde byl připraven pro všechny pozvané oběd. Po obědě jsme začali krátkou kulturní vložkou našich mladých hasičů, promluvili pozvaní hosté a přijali jsem dary od našich přátel z Malženic a Prusinovic. Pan Červinka za firmu Červinka s.r.o. předal našemu sboru stuhu na náš prapor a  Petr Němčanský okrasnou sekyrku.

 90-let-sdh-119.jpgVšichni přítomní hosté i členové našeho sboru obdrželi brožuru k 90 výročí založení našeho sboru, která popisuje činnost sboru v Hostěrádkách-Rešově od jeho založení až po současnost. Oslavy 90 výročí nám také bude připomínat odznáček, který obdržel každý přítomný.

 

Program oslav pokračoval předáním vyznamenání a ocenění pro jednotlivé členy našeho sboru. Oficiální část oslav ukončil starosta sboru Slavomír Bell, který popřál všem krásný zbytek sobotních oslav.
                                                                                                                                        90-let-oceneni-023.jpg

K tanci a poslechu nám do pozdních hodin hrál DJ Hojml a klávesista pan Černý. Počasí nám přálo, všichni se dobře bavili a tak se budeme těšit na tu 1OOtovku.

 

Nemůžeme zapomenout poděkovat  všem, kteří se na přípravách i samotné akci podíleli a přispěli tak k slavnostní sobotě oslav 90 let založení našeho sboru v Hostěrádkách-Rešově.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Oslavy 90 let SDH Hostěrádky