Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drnovice – Soutěž o putovní pohár starostky obce v uzlování

uzlovacka-drnovice-24.11.2012--5-.jpg

Soutěž se konala  v prostorném Drnovickém kulturním domě jako již 9.ročník a pořádalo ji místní SDH.

Soutěže  v uzlové štafetě se naši mladí hasiči účastnili poprvé  a proto jsme se přihlásili pouze z jedním družstvem v kategorii starších žáků i když v něm byli zástupci z obou našich  družstev.

Soutěž se konala  v prostorném Drnovickém kulturním domě jako již 9.ročník a pořádalo ji místní SDH. Soutěžilo zde 47 družstev starších , 48 družstev mladších žáků a také družstva přípravky. Mezi zúčastněnými byla družstva nejen z Vyškovska ale i z okresů Brno-město, Brno-venkov, Blansko a  i někteří vzdálenější účastníci.

Úkolem družstev bylo v co nejkratším čase štafetově uvázat na příčné břevno postupně čtyři uzly a to lodní uzel, úvaz na proudnici , tesařský uzel a plochou spojku.

Naše družstvo v na vysoké úrovni pořadatelsky zvládnuté soutěži absolvovalo dva kvalifikační pokusy, obsadilo 33. místo a do šestnáctky která pokračovala dál v soutěži nepostoupilo. Hlavní cíl, získání zkušeností v tomto typu soutěže však splněn byl a družstvo si odvezlo z Drnovic krom drobných cen i spoustu nových zážitků.

 1.pokus

2.pokus

 

Náhledy fotografií ze složky Uzlovačka Drnovice 24.11.2012