Jdi na obsah Jdi na menu
 


Netradiční soutěž mladých hasičů a dorostu Hostěrádky-Rešov

V termínu státního svátku 1. května 2019 uspořádal náš sbor soutěž O pohár starosty obce v netradičním útoku MH.

article preview
V termínu státního svátku 1. května 2019 uspořádal náš sbor soutěž O pohár starosty obce v netradičním útoku MH.
Soutěž byla rozdělena na dvě disciplíny. Jedna disciplína byla určena pro mladší a starší žáky. Soutěžilo se v netradičně prováděném útoku, kdy materiál byl uložen v přívěsu PPS 12 a požární útok byl veden přes překážky. Úkolem bylo pomocí jednoho proudu srazit oba terče vzdálené 50 metrů od nádrže s vodou.
 
Druhá disciplína byla určena pro dvoučlenná družstva v kategoriích dorostu. Zde dvojice na trati dlouhé přibližně 60 metrů plnili pět úkolů a to sestavení sacího vedení, sestavení dopravního vedení, přenesení PHP, transport pomocí lan a sestavení útočného proudu od hydrantového nástavce.
 
Požárního útoku v kategorii mladších žáků se zúčastnila tři družstva. Zvítězilo družstvo z SDH Dolní Životice před družstvy z Bošovic a Milešovic. V kategorii starších žáků, kteří soutěžili stejně jako mladší žáci na dva pokusy, které se sčítaly, se zúčastnilo sedm družstev. Vítězství si odvezlo družstvo MHJ Syrovice, druhé místo obsadilo domácí družstvo A a třetí družstvo z SDH Dolní Životice. Družstvo Hostěrádky - Rešov B obsadilo místo čtvrté.
 
V disciplíně určené pro dorost se zúčastnilo sedm dvojic dorostenců, devět dvojic dorostenek a dvanáct smíšených hlídek.
V kategorii dorostenek vyhrála hlídka z Hodonína, druhé místo obsadila Lucie Šuterová z našeho SDH se Zuzanou Novákovou z Milešovic a třetí místo získala dvojice z Milešovic.
V kategorii dorostenců zvítězila dvojice z Dolních Životic, před SDH Milešovice a Hovorany. Domácí dvojice Jakub Kvoch a Marek Robeš skončili na 6. místě.
Smíšenou kategorii vyhrála naše hlídka Lucie Šuterová a Jakub Kvoch, před dvojicí z Dolních Životic a složené hlídky z Kozojídek a Hroznové Lhoty.