Jdi na obsah Jdi na menu
 


Projekt 72 hodin

 

projekt-72-hodin--3-.jpg

Ve dnech 12. – 14. října probíhaly po celé ČR dny plné dobrovolnických aktivit, do kterých jsme se zapojili i my.


 

Projekt 72 hodin - Ruku na to!

 

            Ve dnech 12. – 14. října probíhaly po celé ČR dny plné dobrovolnických aktivit, do kterých jsme se zapojili i my.

            Zahájení našeho projektu se odehrálo za účasti paní ředitelky Mgr. Elišky Sokolovské, která celou akci s nadšením podpořila a popřála nám mnoho úspěchů.

 

            V pátek 12. října jsme navštívili děti v brněnském Klokánku, který poskytuje přechodnou pomoc těm, o něž se ze závažných důvodů nemůže postarat nikdo z blízkých příbuzných. Společně jsme strávili krásné dopoledne plné povídání, malování a hraní s těmi nejmenšími. Na závěr jsme dětem věnovali malé dárky, aby na nás měly malou vzpomínku. Z Klokánka jsme odcházeli s myšlenkou, jak důležité je mít domov a rodinu a jak těžká musí být situace pro děti, kterým osud nepřál. Náš obdiv a úctu mají však lidé, kteří v Klokánku pracují a za to jim patří největší poděkování. 

 

                Pokračování projektu probíhalo v sobotu 13. 10. v Bohdalicích branným závodem požární všestrannosti. Poměřili jsme síly s ostatními družstvy v oblasti střelby, topografie, uzlování, zdravovědy a požární ochrany. V tomto závodě jsme se umístili na 6. místě z celkem 27 zúčastněných družstev, což pro nás znamenalo obrovský úspěch.

 

            Projekt 72 hodin nám přinesl mnoho nových zážitků, ale i životních zkušeností. Jsme rádi, že jsme se mohli zapojit, protože výsledek je nepřekonatelný - mnoho úsměvů, radosti, dobrých pocitů z vykonané práce a mnoho dalších pozitivních myšlenek do života.

 

 Za žáky ZŠ Šaratice a SDH Hostěrádky – Rešov, Jitka Pospíšilová.

 

projekt-72-hodin--3-.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Projekt 72 hodin