Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soutěž Mělčany 18.8.2012

soutez-melcany-18.8.2012--13-.jpgMladí hasiči se i v prázdninovém období  zúčastnili soutěže v Mělčanech, kde se představili v požárním útoku a štafetě 4x60m.

Protože se mladí hasiči našeho sboru věnují i o letních prázdninách  procvičování a zdokonalování svých dovedností v požárním sportu, uvítali možnost zúčastnit se soutěže v Mělčanech.

Tato soutěž probíhala podle pravidel ligy okresu Brno-venkov což znamená že rozhodující pro konečné umístění v soutěži je součet časů z požárního útoku a štafety 4x60metrů.

Družstvo mladších žáků začalo velmi dobře a časem 54,43 s si zajistilo 2. místo, sice s větší ztrátou na favorizované družstvo z SDH Syrovice které se stalo vítězi letošního ročníku ligy sousedního okresu, ale s dostatečným náskokem před domácím družstvem SDH Mělčany.

V požárním útoku však naše nejmladší hasiče postihla smůla v podobě prasklé spojky hadice „B“ u stroje která měla za následek rozpojení dopravního vedení těsně před sražením druhého terče. Útok byl  s velkou časovou ztrátou sice dokončen ale družstvo se propadlo na konečné 7. místo.

Starší žáci začali soutěž časem 53,72 ve štafetě . Tento čas stačil pouze na 7.místo a mnoho šancí na dobré celkové umístění nedával. Požární útok se ale tomuto družstvu vydařil a druhý nejrychlejší čas (17,75) znamenal posun na vynikající 3.místo celkově.

PÚ mů.žáci

4x60 ml.

PÚ st.žáci

4x60 st.žáci