Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár chatky a trávy – Hostěrádky - Rešov 18.8. 2018

Jednotka vyjela na požár suché trávy a náletových dřevin v Hostěrádkách – Rešově, k „D“ – klubu směrem k Mohyle míru. 

18. srpen 2018, 19:43 – požár les, tráva, Čtvrtě - směrem k Mohyle  - I. Stupeň – vozy 7, – jednotky 5.

Podtyp: POŽÁR NÍZKÉ BUDOVY, LES, TRÁVA

Popis: Požár trávy na stráni – 100m, hoří hromada dřeva a chatka

JednotkySDH Hostěrádky - Rešov SDH Újezd u Brna, PS Vyškov, PS Slavkov, SDH Křenovice

Obec: Hostěrádky - Rešov

 

Jednotka vyjela na požár suché trávy a náletových dřevin v Hostěrádkách – Rešově, k „D“ – klubu směrem k Mohyle míru. Průzkumem bylo zjištěno, že hoří také stromy, hromady dřeva a menší chatka v nepřístupném terénu, hrozilo rozšíření požáru na další chaty v okolí.

Jednotka přijela na místo požáru jako první, po provedeném průzkumu, bylo z CAS 32 vytvořeno dopravní vedení "B" a za rozdělovačem dva útočné proudy "C". Prvním proudem hašena hořící chata a okolní stromy, druhý proud zabraňoval šíření požáru na okolní suchou trávu. Celý prostor požáru byl v těžce přístupném kopcovitém terénu, na proudech se postupně vystřídali všichni členové jednotky Hostěrádky - Rešov. Okolní chaty se včasným zásahem podařilo uchránit. Nasazeny také jednoduché hasební prostředky, rozebírány doutnající hromady dřeva a prolévány vodou. Po příjezdu PS Slavkov prostor chatky zkontrolován termokamerou a dohašen. Po setmění - nasvětlení místa zásahu pro vyšetřovatele HZS. Po ukončení a zásahu jednotka odeslána velitelem zásahu na základnu. Spotřebováno celkem 8 000 litrů vody, lokalizace 20:02 a likvidace požáru v 21:05. 

 

Počet zasahujících členů jednotky – 10. Použita technika  - CAS 32 - T 815 – 1,5  mh a 2 km, Fiat – Ducato – 1 mh a 2 km. Po příjezdu na základnu nahlášena akceschopnost na Krajské operační středisko.