Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár jeviště Kulturního domu - prověřovací cvičení Hostěrádky - Rešov

proverovaci-cviceni-hosteradky-25.5.jpg

Jednotka vyjela k požáru jeviště v Kulturním domě v Hostěrádkách – Rešově. Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že se jedná o prověřovací cvičení HZS.

 

25. červen 2012, 13:37 - Požár jeviště Kulturního domu Hostěrádky - Rešov – prověřovací cvičení, I. stupeň, vozy: 5

 

Podtyp: NÍZKÉ BUDOVY

Popis: Jednotky vyjely k P jeviště. Průzkum. Jedná se o PC.

Jednotky: PS Slavkov, SDH Hostěrádky - Rešov

Obec: Hostěrádky-Rešov

Část obce: Hostěrádky-Rešov

 

  

Jednotka vyjela k požáru jeviště v Kulturním domě v Hostěrádkách – Rešově. Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že se jedná o prověřovací cvičení HZS. Z cisterny byl veden 1 proud B, u vstupu do Kulturního domu byl rozdělovač a dále vedeny 2 C proudy. Jednotka prováděla průzkum i celý zásah v dýchací technice. Po příjezdu profesionální jednotky PS Slavkov předáno velení a místo zásahu veliteli profesionální jednotky. Po lokalizaci a likvidaci požáru, byl uklizen zásahový materiál do vozidel a proběhlo vyhodnocení.

Byly velice kladně hodnoceny hlavně dojezdové časy obou našich zásahových vozidel. První cisterna CAS 32 byla na místě již 7 minut po vyhlášení požárního poplachu, další zásahové vozidlo Volkswagen Transportér asi 9 minut po vyhlášení, jednotka HZS Slavkov u Brna se na místo dostavila 17 minut po zahoukání. Celkem zasahovalo 6 členů zásahové jednotky Hostěrádky – Rešov a 3 hasiči PS Slavkov u Brna a to i přes fakt, že cvičení bylo záměrně provedeno v době kdy končila ranní směna a začínala odpolední směna a většina členů dobrovolných sborů je v pracovním procesu. Po závěrečném hodnocení prověřovacího cvičení byla jednotka odeslána na základnu.

Po příjezdu na základnu, nahlášení ukončení zásahu a ukončen také radioprovoz. Počet zasahujících členů jednotky – 6, vozidla Volkswagen Transporter, CAS 32 – Tatra 148