Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár kabin fotbalistů – Bošovice –prověřovací cvičení 10.7.2015

Jednotka vyjela na požár kabin fotbalistů v obci Bošovice. Po příjezdu na místo zjištěno, že se jedná o prověřovací cvičení

10. červenec 2015, 18:07 - požár nízké budovy, Bošovice - I. Stupeň – vozy 9 – jednotky 5

Podtyp: POŽÁR – NÍZKÉ BUDOVY

Popis: Požár kabiny fotbalového klubu. Prověřovací cvičení JPO.

Jednotky: SDH Hostěrádky - Rešov, SDH Bošovice, SDH Otnice, SDH Lovčičky, SDH Milešovice

Obec: Bošovice

 

Jednotka vyjela na požár kabin fotbalistů v obci Bošovice. Po příjezdu na místo zjištěno, že se jedná o prověřovací cvičení. Simulována byla situace v zimě, kdy se cisterny na zledovatělé vozovce nedostanou do prudkého kopce a musela být použita dálková doprava vody.

Naše jednotka použila přenosnou motorovou stříkačku PS 12 na dálkovou dopravu vody na místo požáru, CAS 32 zůstala v záloze na místě události. Po neúspěšném sání místní jednotky z vodní nádrže Rybníček, velitel zásahu rozhodl nasadit naši cisternu jako zdroj vody. Dálková doprava tedy probíhala z CAS 9000/0  S3R – T815, přenosná motorová stříkačka PS 12  na pátém stanovišti doplňovala vodu do poslední zasahující CAS u kabin. Po lokalizaci a likvidaci požáru proběhl nástup všech jednotek a vyhodnocení prověřovacího cvičení.

Použita technika - VW-Transporter - 20 km, CAS 32 - T 815 - 1 mh a 20 km. PMS 12 - 1mh. Poškozený materiál: Prasklá jedna hadice "B" Počet zasahujících členů jednotky – 9. Po příjezdu na základnu nahlášena akceschopnost na Krajské operační středisko.