Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár pole s obilím – Kobeřice 5.7. 2018

Jednotka vyjela k požáru vzrostlého obilí do Kobeřic. Na místě zjištěno, že hoří vzrostlá pšenice a požár se nekontrolovaně šíří k zahradě u obytného domu.

5. červenec 2018, 16:30 - požár pole s obilím Kobeřice - III. Stupeň – vozy 21 – jednotky 16.

Podtyp: POLNÍ POROST, TRÁVA

Popis: Požár pole s obilím. Vyhlášen 3.stupeň požárního poplachu. Na místo povolán vrtulník LS PČR. Na místě tiskový mluvčí.

JednotkyKŘ HZS Jmk, PS Lidická, PS Líšeň, PS Pozořice, SDH Žarošice, PS Vyškov, PS Bučovice, PS Slavkov, SDH Bučovice, SDH Hostěrádky - Rešov, SDH Kobeřice, SDH Křenovice, SDH Lovčičky, SDH Milešovice, SDH Otnice, SDH Rousínov, SDH Slavkov

Obec: Kobeřice u Brna

 

Jednotka vyjela k požáru vzrostlého obilí do Kobeřic. Na místě zjištěno, že hoří vzrostlá pšenice a požár se nekontrolovaně šíří k zahradě u obytného domu.

Z CAS 32 nasazena otočná lafetová proudnice, na žádost velitele zásahu objeto postupně celé požářiště a zamezeno šíření požáru na další vzrostlé obilí. Další členové jednotky pomáhali domácí jednotce hasit pomocí "C" proudu nataženého z místního hydrantu. Lokalizace požáru proběhla v 17:19hod, poté traktor oboral celé místo požáru a po likvidaci v 17:50 hod byla jednotka odeslána velitelem zásahu na základnu.  Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 330 000 kč.

Počet zasahujících členů jednotky – 10. Použita technika  - CAS 32 - T 815 – 1  mh a 23 km, Fiat – Ducato – 0,5 mh a 22 km. Po příjezdu na základnu nahlášena akceschopnost na Krajské operační středisko.

 

http://www.firebrno.cz/pozar-znicil-10-hektaru-psenice-v-kobericich-u-brna