Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár rodinného domu Hostěrádky - Rešov 9.6.2014

Jednotky vyjely na požár rodinného domu. Po průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o zahoření trámů na půdě. Na místě vyšetřovatel požárů.  Lokalizace 22:53. Likvidace 0:08.

9. červen 2014, 22:33 - požár nízké budovy, Hostěrádky – Rešov jednopatrový dům – požár na půdě - I. Stupeň – vozy 8 – jednotky 5

Podtyp:  NÍZKÉ BUDOVY

Popis: Jednotky vyjely na požár rodinného domu. Po průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o zahoření trámů na půdě. Na místě vyšetřovatel požárů.  Lokalizace 22:53. Likvidace 0:08.

Jednotky: SDH Újezd u Brna, PS Vyškov, PS Slavkov, SDH Hostěrádky - Rešov, SDH Křenovice

Obec: Hostěrádky-Rešov

 

Jednotka vyjela k požáru na půdě rodinného domu. Na místě byli první zasahující hasiči JSDH Hostěrádky – Rešov s cisternou T 815 již 6 minut po vyhlášení poplachu. Dojezdový čas profesionálních hasičů ze Slavkova se pohybuje až kolem 17 minut od vyhlášení.

 Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o zahoření trámů na půdě. Z CAS 9000/0  S3R – T815 byl nasazen vysokotlaký proud k hašení a později k prolévání ohořelých zbytků konstrukce.  Lokalizace proběhla ve 22.53 h a likvidace požáru v 0:08 h. Členové zásahové jednotky pomáhali vyšetřovateli s objasněním příčiny vzniku požáru. Po ukončení zásahu velitel odeslal jednotku na základnu. 

Použita technika - VW-Transportér, CAS 32 - T 815 - 2 mh. Počet zasahujících členů jednotky – 9. Po příjezdu na základnu nahlášena akceschopnost na Krajské operační středisko.