Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár skládky – Kozlany 5. 6. 2018

Jednotka vyjela k požáru skládky do Kozlan. 

6.červen 2018, 02:25 - požár skládky odpadu, Kozlany - Zvláštní stupeň PP – vozy 54 – jednotky 35

Podtyp: ODPAD, OSTATNÍ

Popis: Zasahujeme u P skládky komunálního odpadu. Vyhlášen zvláštní stupeň požárního poplachu. Hasíme 8 C proudy. Na místo se dostavil územní řídící důstojník a tiskový mluvčí HZS JmK. Chemická laboratoř provedla měření škodlivin v ovzduší v okolních obcích - měření je negativní. Probíhá střídání zasahujících jednotek. 6.6.2018 1:43 loklaizace a 10:43 likvidace.

Jednotky: KŘ HZS Jmk, CHL Tišnov, PS Lidická, PS BVV, PS Líšeň, SDH Brno Slatina, SDH Brno Černovice, PS Tišnov, SDH Viničné Šumice, SDH Násedlovice, SDH Uhřice (HO), SDH Žarošice, SDH Ždánice, SDH Žeravice, PS Vyškov, PS Bučovice, PS Slavkov, SDH Bošovice, SDH Brankovice, SDH Bučovice, SDH Dobročkovice, SDH Drnovice (VY), SDH Olšany, SDH Hostěrádky - Rešov, SDH Nové Hvězdlice, SDH Ivanovice na Hané, SDH Kozlany, SDH Krásensko, SDH Křenovice, SDH Luleč, SDH Nesovice, SDH Račice, SDH Rousínov, SDH Slavkov, SDH Snovídky, SDH Vyškov

Obec: Kozlany

Část obce: Kozlany

 

Jednotka vyjela k požáru skládky do Kozlan. Po příjezdu na místo zásahu zjištěno, že se jedná o rozsáhlý požár skládky odpadu, na místě již zasahovalo několik desítek jednotek.

Na žádost velitele zásahu 3 členové jednotky v dýchací technice několikrát nasazeni na některém z 8 útočných proudů.  Cas 32 T - 815 doplňovala vodu do zasahujících cisteren a kyvadlově dovážela vodu z čerpacího stanoviště v Manerově, na požářiště bylo postupně dovezeno 36 000 litrů vody. Na místě zásahu bylo zřízeno velmi dobře vybavené týlové zabezpečení pro zasahující hasiče, kteří zde měli možnost se občerstvit.

Počet zasahujících členů jednotky – 4. Použita technika  - CAS 32 - T 815 – 5  mh a 103 km. Po příjezdu na základnu vozidlo umyto, očištěno, dotankováno a jednotka připravena na možné opětovné povolání k místu zásahu do Kozlan, nahlášena akceschopnost na Krajské operační středisko.

Poděkování za výbornou spolupráci při likvidaci požáru

http://www.firebrno.cz/zasahujeme-u-pozaru-skladky-na-vyskovsku

https://www.denik.cz/krimi/v-kozlanech-hori-skladka-dreva-vyhlasili-tam-druhy-stupen-pozarniho-poplachu-20180605.html

 

Náhledy fotografií ze složky Požár skládky Kozlany 5.6. 2018