Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár solárních panelů na střeše rodinného domu – planý poplach

ujezd-1.5--3-.jpgJednotky vyjely na požár střechy. Průzkumem zjištěno, že se jednalo o kouř z komína

1. květen 2011, 12:25 - požár, nízké budovy, Újezd u Brna, Na Zahrádkách 899  - I. stupeň - vozy: 10

Podtyp: PLANÝ POPLACH

Popis: Jednotky vyjely na požár střechy. Průzkumem zjištěno, že se jednalo o kouř z komína.

Jednotky: HZS Lidická, HZS Slatina, HZS Židlochovice, SDH Hostěrádky – Rešov,

 SDH Újezd u Brna

Obec: Újezd u Brna

Ulice: Na Zahrádkách

 

               Po vyhlášení poplachu operačním důstojníkem vyjela naše jednotka s vozidly Volkswagen Transportér - 5 členů  a  CAS 32 – Tatra 148 - 2 členové jednotky, k nahlášené události a to i přes fakt, že většina členů byla v tuto dobu na Hasičské pouti ve Křtinách.

Jednalo se o nahlášený požár solárních panelů na  střeše rod. domu na ulici Na zahrádkách 899, Újezd u Brna. Po příjezdu na místo zde již byla JSDH Újezd u Brna a HZS Brno - Slatina. Majitelem domu bylo nahlášeno podezření z požáru solárních panelů umístněných na střeše budovy . Okamžitě byl odpojen hlavní jistič a jističe od solárních panelů, průzkumem střechy zjištěno že se nejedná o požár. Ze sousedního domu z komínu na tuhá paliva vycházel hustý dým. Vlivem nízkého tlaku a deště se valil hustý dým kolem solárních panelů. Toto zjištění bylo ihned nahlášeno na operační oddělení HZS.  Opět zapnuty všechny odpojené jističe.

Po dohodě s velitelem PS Brno - Slatina jednotka odeslána na základnu. Akce přítomna také Městská policie Újezd u Brna, zjištěno, že na linku 150 volala dcera majitele domu. Po příjezdu na základnu, nahlášení ukončení zásahu a ukončen také radioprovoz. Počet zasahujících členů jednotky – 7, vozidla Volkswagen Transportér, CAS 32 – Tatra 148.

 

Náhledy fotografií ze složky Planý poplach Újezd 1.5.2011