Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár SŠEE Sokolnice – prověřovací cvičení 18.10.2016

Zásah byl prověřovacím cvičením na požár a evakuaci většího počtu osob na střední škole v Sokolnicích. 

18. říjen 2016, 12:48 - požár výškové budovy, evakuace osob - vozy 6 – jednotky 4

Podtyp: SHROMAŽDIŠTĚ OSOB - VÝŠKOVÉ BUDOVY

Popis: Jednotky byly vyslány k požáru ve střední škole. Jednalo se o prověřovací cvičení, evakuace a vyhledávání osob JPO

Jednotky: PS Židlochovice, SDH Sokolnice, SDH Újezd u Brna, SDH Hostěrádky - Rešov

Obec: Sokolnice

Část obce: Sokolnice - rozvodna

Ulice: Učiliště

Zásah byl prověřovacím cvičením na požár a evakuaci většího počtu osob na střední škole v Sokolnicích. Naše jednotka se na místo zásahu dostavila jako druhá v pořadí.

Na místě již probíhala evakuace asi 200 žáků školy. Bylo zjištěno, že tři studenti zůstali na místě požáru a bylo nutné je co nejdříve vyhledat. Členové naší jednotky dostali od velitele zásahu, za úkol prohledat druhé a čtvrté patro budovy. Hasiči v dýchací technice vstoupili do zakouřené školy s cílem provádění hasebních prací a vyhledávání zraněných osob. V krátké době byli nalezeni a vyvedeni dva hledaní žáci, třetí osoba byla se zraněním vynesena na nosítkách a ošetřena.

Po lokalizaci a likvidaci požáru byly zakouřené prostory odvětrány, poté proběhl nástup jednotek a vyhodnocení prověřovacího cvičení.

Počet zasahujících členů jednotky – 6. Použita technika - VW-Transportér – 1mh a 14 km, CAS 32 - T 815 – 1 mh a 14 km. Po příjezdu na základnu nahlášena akceschopnost na Krajské operační středisko.