Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soutěž Kroužek 5.5. 2012 - další pohár pro starší žáky

p5050064.jpgPouhé čtyři dny po soutěži v Ivanovicích na Hané se naši mladí hasiči se svými vedoucími zúčastnili soutěže v Kroužku.

Pouhé čtyři dny po soutěži v Ivanovicích na Hané se naši mladí hasiči se svými vedoucími zúčastnili soutěže v Kroužku.

U mladších žáků by se dalo říct že jejich PÚ byl kopií nepovedeného útoku z minulé soutěže : velmi dobrá práce na základně, dobře natažené dopravní vedení i útočné proudy, čas na jednom terči cca 18,2 (čas pozdějšího vítěze Drnovic 20,36 s ), ale opět rozpojení, tentokrát pro změnu druhé proudnice. Útok byl sice opět dokončen, ale s obrovskou časovou ztrátou na 21. místě.

Starší žáci bezchybným provedením svého soutěžního pokusu dosáhli času sice jen těsně pod 20 sekund, ale tento čas tentokrát stačil na vynikající 3.místo. Po 2. místě z minulé soutěže si opět odvezli další pohár a hodně bodů do Vyškovského Soptíka. Zvláštní pochvalu si za tuto disciplínu zaslouží Tereza Kropáčková, která zaskakovala ve funkci strojníka a přesto, že neměla možnost si tuto činnost natrénovat předvedla vynikající výkon.

Druhou disciplínou byl požární útok s překážkami podle pravidel CTIF. V této možná na první pohled složité disciplíně byl výkon starších žáků naprostým propadákem, což nadzvedlo zejména vedoucího našich družstev! Pokud se toto družstvo chce dočkat úspěchů v této i dalších disciplínách jako jsou štafety 400m CTIF a 4x 60m, které jsou také hodnoceny do celkového pořadí Vyškovského Soptíka, budou se muset jeho členové zamyslet, zejména nad kázní, disciplínou a zodpovědností při nácviku těchto pro ně možná méně atraktivních disciplín.

 

U mladších žáků v Útoku CTIF došlo také k několika chybám, z toho jedna při rozvíjení hadice znamenala výrazné časové zdržení. Protože tato disciplína byla hodnocena bez rozdílu věkových kategorií překonali „mladší“ svoje „starší“ kamarády o dvě místa a obsadili 8.místo celkově. Startovalo pouze 12 družstev.

Požární útok ml.žáci

 

Požární útok st.žáci

 

Náhledy fotografií ze složky Soutěž Kroužek 5.5.2012