Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítězství mladších žáků v okresním kole hry Plamen ročníku 2017/2018

V sobotu 12. května se zúčastnilo družstvo mladších i starších žáků okresního kola hry Plamen, které je nejvýznamnější soutěží pro mladé hasiče.

V sobotu 12. května se zúčastnilo družstvo mladších i starších žáků okresního kola hry Plamen, které je nejvýznamnější soutěží pro mladé hasiče. Tato soutěž se skládá z podzimní části, kde se absolvují dvě disciplíny:  závod požární všestrannosti a štafeta požárních dvojic. Mladším žákům se podzimní část velice vydařila a obě disciplíny vyhráli. Starší žáci obsadili 6. místo v ZPV a 5. místo ve štafetě.
Jarní část se v letošním roce konala v Pustiměři a soutěžilo zde schodně 11 družstev v každé kategorii.
Mladí hasiči absolvovali čtyři disciplíny:  požární útok, štafetu CTIF, požární útok CTIF a štafetu 4x60 metrů.
Mladší žáci našeho sboru obsadili 2. místo v PÚ CTIF a ostatní disciplíny vyhráli. Celkový součet  všech umístění  7 znamenal vítězství okresního kola s velkým rozdílem před 2. místem,  které obsadili mladí hasiči z SDH Luleč ( součet umístění 18 ) a 3. místo patřilo žákům z SDH Kobeřice u Brna  ( součet umístění 25 ).
Starší žáci získali šesté, dvě čtvrtá a třetí místo a celkově se umístili na nepopulárním 4. místě, kde jim chyběl jeden bod v součtu umístění na třetí místo, které získali žáci z SDH Drnovice 2 ( součet umístění 26 ), 2. místo patřilo mladým hasičům z SDH Luleč ( součet umístění 16 ) a 1. místo obhájili Drnovice1 ( součet umístění 7 ) a postoupili do krajského kola v Brně.