Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odstraňování následků Tornáda – Tvrdonice, Moravská nová Ves - odřad Bučovice 24.6. 2021 - 21:28 h

Jednotka vyjela k odstraňování následků tornáda do Tvrdonic a Moravské nové Vsi. 

article preview

24. červen 2021, 21:28 – Destrukce objektů po tornádu Tvrdonice, Moravská nová Ves, odřad z  Bučovic - Zvláštní stupeň PP– vozy 20 – jednotky 10.

Podtyp: TECHNICKÁ POMOC, ODSRAŇOVÁNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ

Popis:  Odstraňování následků tornáda, vyhledávání osob, úklid komunikací, čerpání vody

Jednotky:   PS Vyškov, PS Bučovice, PS Slavkov, PS Pozořice,  SDH Brankovice, SDH Bučovice, SDH Hostěrádky - Rešov, SDH Křenovice, SDH Nesovice, SDH Nové Hvězdlice,

 Obec:  Tvrdonice, Moravská nová Ves

 

Jednotka vyjela k odstraňování následků tornáda do Tvrdonic a Moravské nové Vsi. Odřad ve Zvláštním stupni Požárního poplachového plánu vyjížděl z Bučovic.

 24. 6. 2021, kolem 19:30 hodin, se několika obcemi na Břeclavsku a Hodonínsku prohnalo ničivé tornádo. Během chvíle napáchalo obrovské škody na majetku a bohužel také na lidských životech a na zdraví. Vítr poškozoval budovy, komunikace a další infrastrukturu obcí. Po příjezdu na místo zásahu do Tvrdonic jednotka odstraňovala nepořádek z komunikací, později po dohodě se starostou obce Tvrdonice, odjel celý odřad do Moravské nové Vsi. Zde opět jednotka odklízela trámy a křidlice z přilehlých komunikací v obci. Po půlnoci se prohnala větrná smršť s kroupami také Vyškovem a okolím. Řídícím štábem bylo rozhodnuto, že se celý odřad přesune do Vyškova, kde bude odstraňovat následky noční bouřky. Ve 4h ráno byly jednotky na PS Vyškov, kde jim byly přiděleny další úkoly v souvislosti s odstraňováním následků nočních bouřek.

Počet zasahujících členů jednotky – 6. CAS 32 - T 815 – 3 mth a 211 km, Fiat – Ducato – 3 mth a 211 km.

 

Další informace :

 

https://www.hzscr.cz/clanek/hasicsky-zachranny-sbor-ceske-republiky-zasahuje-na-breclavsku-a-hodoninsku-po-nicivem-tornadu.aspx

https://www.hzscr.cz/clanek/potykame-se-s-mimoradnou-udalosti-nebyvalych-rozmeru.aspx

https://www.pozary.cz/clanek/246989-na-jizni-moravu-vyjely-odrady-z-cele-republiky-zacne-demolice-prvnich-objektu/#1213