Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár ISŠ Sokolnice – prověřovací cvičení

 iss-sokolnice-----proverovaci-cviceni--45-.jpgJednotky byly vyslány k požáru ve střední škole. Jednalo se o prověřovací cvičení JPO.

 

 

22. listopad 2012, 08:44 - požár čtyřpatrové budovy, evakuace osob - II. Stupeň – vozy 7 – jednotky 5

Podtyp: SHROMAŽDIŠTĚ OSOB

Popis: Jednotky byly vyslány k požáru ve střední škole. Jednalo se o prověřovací cvičení JPO. Před příjezdem byli až na 4 osoby všichni z budovy evakuováni. Zbylé 4 osoby byly dodatečně evakuováni JPO. Požár likvidován, cvičení ukončeno. Odjezd JPO na základny.

 

Jednotky: PS Líšeň, PS Židlochovice, SDH Sokolnice, SDH Újezd u Brna, SDH Hostěrádky - Rešov

 

Obec: Sokolnice

Část obce: Sokolnice - rozvodna

Ulice: Učiliště

 

 

 

Zásah byl prověřovacím cvičením na požár a evakuaci většího počtu osob na Integrované střední škole v Sokolnicích. Naše jednotka se na místo zásahu dostavila jako třetí v pořadí.

Na místě již probíhala evakuace asi 200 žáků školy. Bylo zjištěno, že čtyři studenti ještě zůstali na místě požáru a bylo nutné je co nejdříve vyhledat. Členové naší jednotky dostali od velitele zásahu, za úkol prohledat čtvrté patro budovy. Hasiči v dýchací technice vstoupili do zakouřené školy s cílem provádění hasebních prací a vyhledávání zraněných osob. V krátké době byli nalezeni a vyvedeni tři hledaní žáci, čtvrtá osoba byla se zraněním vynesena na nosítkách a ošetřena. CAS 32  T – 148 prováděla doplňování vody do zasahujících cisteren.

Požár byl lokalizován, později likvidován a proběhlo odvětrání. Po příjezdu na základnu ukončen radioprovoz. Počet zasahujících členů jednotky – 7. Použita technika -VW-Transportér, CAS 32 - T 148