Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár obilí a strniště – Újezd u Brna 20.7. 2017

Jednotka vyjela k požáru vzrostlého obilí a strniště do Újezdu u Brna. 

20. červenec 2017, 17:53 – Požár vzrostlého obilí a strniště – Újezd u Brna - II. Stupeň – vozy 16 – jednotky 11.

Podtyp:  POŽAR – POLNÍ POROST, TRÁVA

Popis:  Požár pole 200x50m. Vyhlášen II. stupeň PPP. Újezd u Brna směrem na Otnice po levé straně.

Jednotky:  KŘ HZS Jmk, PS Tišnov, PS Židlochovice, SDH Hostěrádky – Rešov, SDH Moutnice, SDH Sokolnice, SDH Újezd u Brna, SDH Žatčany, PS Slavkov, SDH Křenovice, SDH Otnice

 Obec:  Újezd u Brna

Jednotka vyjela k požáru vzrostlého obilí a strniště do Újezdu u Brna. Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že hoří na ploše asi 50 x 200m. Výjezd prvního vozidla jednotky proběhl v rekordním čase - 3 minuty od vyhlášení poplachu, druhé vozidlo vyjíždělo v páté minutě po vyhlášení.

Z CAS 9000/0  S3R – T815 byla používána otočná lafetová proudnice a přední sanační lišta. Naše jednotka se na místo zásahu dostavila jako první a ještě před příjezdem ostatních jednotek se nám podařilo celou plochu požáru prolít vodou a zabránit jeho šíření na další vzrostlé obilí. Ostatní jednotky už pouze dohašovali dotnající zbytky strniště.  Členové jednotky používali i jednoduché hasební prostředky, jeden navigoval příjez dalších jednotek k místu zásahu. Lokalizace  požáru  proběhla v 18:20hod, poté traktor zaoral celé místo požáru a po likvidaci v 18:49 hod byla jednotka odeslána velitelem zásahu na základnu.  Přímá škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 12 000 kč.

Počet zasahujících členů jednotky – 14. Použita technika  - CAS 32 - T 815 – 1  mh a 14 km, Fiat – Ducato – 0,5 mh a 7 km . Po příjezdu na základnu nahlášena akceschopnost na Krajské operační středisko.