Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár strniště, obilí a kombajnu – Milešovice 22.7.2015

Jednotka vyjela k požáru trávy do Šaratic. Po příjezdu na místo, bylo zjištěno, že se jedná o požár obilí a strniště u obce Milešovice.

22. červenec 2015, 11:40 - požár obilí a strniště, Milešovice - II. Stupeň – vozy 9 – jednotky 9.

Podtyp: POLNÍ POROST, TRÁVA

Popis: Požár obilí a strniště rozsah 150*150 metrů, technická závada kombajnu

Jednotky: SDH Újezd u Brna, SDH Žatčany, PS Vyškov, PS Slavkov, SDH Hostěrádky - Rešov, SDH Křenovice, SDH Milešovice, SDH Otnice, SDH Šaratice

Obec: Milešovice

 

Jednotka vyjela k požáru trávy do Šaratic. Po příjezdu na místo, bylo zjištěno, že se jedná o požár obilí a strniště u obce Milešovice.

Naše zásahová jednotka byla na místě jako druhá. Nasazena lafetová proudnice a přední kropící lišta, další členové jednotky použily jednoduché has. prostředky. Po uhašení obilí a zabránění šíření požáru, byla cisterna povolána k ochlazování kombajnu, od kterého se zřejmě pole vznítilo. Na ochlazování kombajnu použit vysokotlaký proud, ochlazována hlavně ruční brzda a kola. Po kontrole kombajnu velitelem zásahu a vyšetřovatelem požáru, jednotka odeslána na základnu. 

Po příjezdu na základnu ukončen radioprovoz. Počet zasahujících členů jednotky – 8. Použita technika - VW-Transporter - 18 km, CAS 32 - T 815 - 1,5 mh a 21 km, Fiat Ducato 18km