Jdi na obsah Jdi na menu
 


Technická pomoc – odstranění stromu Hostěrádky - Rešov

odstraneni-stromu-hosteradky-resov--1-.jpgJPO vyjela k odstranění stromu. Strom visí nad elektrickým vedením. Jednotka strom pokácela a rozřezala.

13. březen 2013, 09:29 - Technická pomoc, odstranění stromu z elektrického vedení, transformátor vedle házenkářského hřiště -  I. stupeň – vozy: 2

Podtyp: Odstranění stromů

Popis: JPO vyjela k odstranění stromu. Strom visí nad elektrickým vedením. Jednotka strom pokácela a rozřezala.

Jednotky: PS Slavkov, SDH Hostěrádky - Rešov

Obec: Hostěrádky-Rešov

 

                 Jednotka vyjela ke ztrouchnivělému a nebezpečně nakloněnému stromu, který byl v blízkosti transformátoru u házenkářského hřiště. Pod stromem se nachází lavička a hrávají si zde děti.

Jednalo se o vrbu, která se vlivem stáří a trouchnivění, naklání  na dráty vysokého napětí a hrozí nebezpečí jejího zřícení. Na místo musel být povolán technik společnosti E-on, aby zabezpečil vypnutí vedení vysokého napětí. Pracovníci E-onu ořezali větve v blízkosti vedení VN. Naše jednotka pomocí řetězové motorové pily, ve spolupráci s PS Slavkov, pokácela strom, provedla rozřezání a odklizení.

Použita technika - VW Transportér, řetězová motorová pila. Po příjezdu na základnu, nahlášeno ukončení zásahu a ukončen radioprovoz. Počet zasahujících členů naší jednotky – 4